Selecteer een pagina

La-P

Bekijk de website op www.la-p.be

Moodboard

La-P is een nieuwe thee- en koffiewebshop, die zich focust op ambachtelijke en originele thee’s en koffies. De oprichtster van de zaak is een grote liefhebber van Italië en haalde daar ook de inspiratie voor de naam van haar zaak. La-P staat voor “La Principessa” (de prinses). Het logo moest zowel dit ambachtelijk karakter uistralen en verwijzen naar de bedrijfsnaam.

Bij ambachtelijke koffie had ik meteen het beeld van handgeletterde uithangborden in koffiezaken in mijn hoofd. Bij “principessa” dacht ik meteen aan de koninklijke monogrammen in combinatie met een kroon.

Kleuren en Typografie

Het zwart en wit van de krijtborden zijn het uitgangspunt voor dit kleurenschema. Daarnaast zocht ik naar kleuren die visueel het verschil kunnen maken tussen de koffie en de thee. Voor de thee werd dit een fris blauwgroen, verwijzend naar water, wat meteen ook een jong en speels karakter geeft. Voor de koffie gebruik ik een lichtbruine kleur, een logische associatie.

De typografie is deels gebaseerd op de krijtborden, maar moest tegelijkertijd ook iets speels en fris uitstralen. Daarnaast vond ik dat, net zoals op het krijtbord, een handgeletterd element niet kon ontbreken. De “la” kreeg na enkele schetsen deze vorm. De “p” verwijst naar het koninklijk monogram.

Van schets tot logo

De uitwerking begon met een aantal handgeletterde schetsen. Al snel kwam het idee om de “la” boven de “p” te plaatsen, omdat het enerzijds duidelijker leest dan dat bij een horizontale plaatsing het geval zou zijn en anderzijds zou de “la” kunnen functioneren als deel van een kroon.

De kroon en de “P” werden verder uitgewerkt in Illustrator. Om de diagonale lijn van het kroontje te versterken, besloot ik ook de “P” mee schuin te plaatsen. Om het logo wat compacter te maken, werden de letters in elkaar geschoven. Een subtiele omlijning/schaduw, geeft het logo net wat meer diepgang. Tenslotte werden de kleuren omgedraaid om aan te sluiten bij het idee van het krijtbord en werd een gekleurde rand toegevoegd, die verwijst naar de thee (blauw) of de koffie (bruin).