Selecteer een pagina

Basket Hasselt

Tentoonstelling: 70 jaar basket in Hasselt

In mei 2017 organiseerde de sportdienst in samenwerking met de culturele dienst van Hasselt een tentoonstelling om het zeventigjarige bestaan van het basket te vieren. De geschiedenis van verschillende clubs werd in de verf gezet.

Graaf ontwierp een affiche, uitnodiging, brochure en tentoonstellingspanelen. Het uigangspunt daarvoor was een foto uit 1947 van één van de eerste basketbalwedstrijden in Hasselt. De Algemene stijl moest verwijzen naar het historische karakter van de tentoonstelling, maar tegelijkertijd ook een jong publiek lokken. Daarom koos Graaf voor een combinatie van oude sepiatinten met accenten van groen en geel, twee kleuren die in het uniform van een aantal Hasseltse clubs voorkomt.

De typografie is een combinatie van serif-lettertypes, gebaseerd op het logo van de stad Hasselt en handgeltterde letters (“jaar”, “in” en “70”). De gebogen lijnen moeten de dynamiek van de sport overbrengen. 

Brochure (A4) binnenzijde

Brochure kaft

tentoonstellingspanelen (200cm x 210cm)

<h1 style="text-align:center">Blader door de hele brochure<h1><div data-configid="30202173/50465654" style="width:100%; height:600px;" class="issuuembed"></div><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script type="text/javascript" src="//e.issuu.com/embed.js" async="true"></script>

Campagnebeeld